måndag 10 september 2012

Banoffepaj




Nu hade jag redan några kokade burkar med kondenserad mjölk och bananer hemma så det blev en mumsig paj!



Recept:
  • 200 gram digestivkex
  • 100 gram osaltat smör
  • En burk kondenserad mjölk (finns bland bakgrejerna i butiken)
  • 2-3 bananer beroende på storleken :P 
  • ca 5 dl grädde (jag gillar mycket grädde)
  • Lite mörk choklad till att riva över pajen sedan
  1. Först kokar du en oöppnad burk kondenserad mjölk i fyra timmar. Folk skriver olika tider men ju längre man kokar ju tjockare blir den. Vattnet MÅSTE täcka burken HELA tiden så du får hålla koll och fylla på vatten ibland :)
  2. Smält smöret och krossa kexen i småsmulor. 
  3. Blanda smulorna med smöret och  tryck i form på 22-24 cm diameter. sedan in i kylen en stund
  4. När mjölken är kokad och nedkyld brer man den över  digestive bottnen.
  5. Skiva ner bananerna och fördela dom över bottnen
  6. Spritsa grädden över bananerna och riv till sist över lite choklad.
  7. In i kylen en stund och sedan bara servera :D

 Enkelt och GOTT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar